Natura descoperită prin binoclul micului explorator

Binoclu

Momentul a fost unul de excepție pentru un copil, deoarece descoperea mai mult decât cei câțiva pomi, iarba, florile din curte și melcii care făceau curse pe gardul acesteia. Descoperea copaci ”înalți până la cer”, scorburi, păsări de tot felul, ghidușe veverițe și animale întâlnite doar în poveștile care i se citiseră.

Micul explorator

Cu rucsăcelul său în spate, cu bastonul adaptat de bunicul înălțimii sale (de pitic), micul explorator turuia într-una, întrebări despre absolut orice întâlnea în cale.

”Dar, bunicule, de ce fuge atât de repede veverița? Și de ce se ascunde în scorbură? Ciocănitoarea de ce ”ciocăne” așa tare cu ciocul? Nu și-l rupe? Ce sunt vizuinile? Dacă ne rătăcim? Avem un GPS?” Și multe alte asemenea întrebări rostite în avalanșă, cărora bunicul trebuia să le răspundă cât mai pe înțelesul piticului.

Bunicul știa că timpul petrecut în natură de iubitul său nepot va avea un impact pozitiv asupra minții, corpului, a dezvoltării sale armonioase. Își făcuse planuri pentru dezvoltarea abilităților micuțului de când se născuse. Visase să-l învețe tot ce știa, să-l inițieze și angreneze în tot felul de activități desfășurate în natură.

Activitățile în natură, preferatele micuțului 

Excursii cu cortul, expediții, seri petrecute studiind cerul și constelațiile, pescuitul pe lacul din apropiere sau explorarea pădurii erau doar câteva dintre activitățile în aer liber. Iar acum, faptul că P. era atras atât de mult de natură și de toate acestea, bunicul era în culmea fericirii. Nimic nu putea să-l bucure mai mult, decât faptul că P. iubea natura încă de la cei trei ani și jumătate ai săi.

Își pregătise chiar și ”recuzita” necesară activităților din natură, pe care plănuise să le petreacă cu micuțul explorator. Aveau cort, saci de dormit, busolă, scule necesare pescuitului, șepci, pălării, îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată și multe alte unelte de care este nevoie în astfel de activități.

Natura descoperită prin binoclul micului explorator

După ce descoperiseră împreună păsări, animale și copaci, se orientaseră după mușchii copacilor, au constatat că, lipsea un obiect absolut indispensabil. În afara GPS-ului la care de gândise (instant) P. :-), bunicul i-a explicat seara, în timp ce încercau să descopere constelațiile pe cerul senin despre ce era vorba. Un binoclu copii este instrumentul de care aveau nevoie și care, trebuia să nu lipsească din ”recuzita” exploratorului.

La ce folosește un binoclu copii

”-Cu ajutorul binoclului putem observa mai bine păsările din natură. Spre exemplu, astăzi ai fi putut vedea prin binoclu, cum ciocănitoarea scotea insectele de sub scoarța copacilor și le mânca. În același timp, vindeca copacul de răul făcut de insecte. De aceea, ciocănitoarea se mai numește și ”doctorul pădurii”.

Am putea chiar să facem o vânătoare în care să detectăm insectele din natură. De asemenea, cu ajutorul binocluluiputem descoperi și alte păsări, putem privi stelele, descoperi constelațiile. Sau, ne putem juca de-a detectivii și spionii. 

-Îi pot privi și pe sportivii care i-am văzut departe, la marginea pădurii?
-Desigur! Un binoclu bun pentru copiii de vârsta ta (jucării copii 3 ani +) te-ar ajuta să vezi sportivii în mișcare saupeisajele îndepărtate. M-am gândit să -ți fac cadou binoclul pe cel care l-a găsit bunica pe un magazin online. Ce spui, ce culoare ți-ai dori?

– Iuuu-huuu-huuu! Serrios?!? Știi că-mi place albastrru! Binoclu albastrru mi-ar plăcea! Mulțumesc, bunicule!

– Bine, dragul bunicului! Albastru să fie! Abia aștept și eu să-l folosești în aventurile viitoare!”

 

Binoclu copii

 

I-am lăsat pe cei doi aventurieri (nepot și bunic) să se bucure și să-și continue conversația în voie, privindu-i cu dragoste și umplându-mi inima de bucurie. Între timp, eu m-am ocupat de documentare și comandă. Era clar că explicațiile și prezentarea bunicului l-au fascinat și l-au convins pe P. ideea binoclului!

Calități și caracteristici binoclu

Din categoria jucării exterior copii am găsit pe site-ul https://www.binoclu-copii.ro/  cele mai interesante și calitative binocluri pentru copii. Acestea, previn rănirea accidentală a ochilor, oferă cel mai bun zoom la cea mai înaltă calitate vizuală, iar fiecare pachet conține mai multe obiecte utile îngrijirii și utilizării binoclului.

Confecționat din materiale  de înaltă calitate, mic, ușor, cu ocularul acoperit cu cauciuc moale care previne rănirea accidentală, binoclul oferă confort și rezistă la șocuri. Gândit ca un instrument pentru un adevărat explorator și iubitor de natură,  binoclul  copii este prevăzut cu o curea pentru gât și geanta de transport, incluse în preț.

Optica de nivel HD 8×22, permite observarea detaliilor atunci când copiii doresc să observe păsările, merg în drumeții, excursii, pescuit, vânătoare etc. Distanța focală și lățimea oculară reglabilă, le face mult mai ușor de utilizat de către copii de diferite vârste.
Datorită materialelor Premium din care este realizat, binoclul are garanție pe viață la oricare dintre defectele legate de fabricație.

Natura descoperită prin binoclul micului explorator

Binoclul reprezintă accesoriul potrivit care vine în ajutorul dezvoltării armonioase, dar și a captării atenției și interesului copiilor. Altul decât cel stârnit de device-uri. Ca și pentru P., al cărui apetit pentru activitățile desfășurate în natură există deja, binoclul reprezintă unul dintre cele mai atractive și interesante cadouri pentru copii.

P. a primit binoclul, așa cum era de așteptat, cu mare entuziasm. Zilele trecute și-a sărbătorit ziua de naștere și ne-a propus să facem o călătorie mai lungă, undeva la munte sau chiar în … Tenerife.

Zice că i-ar plăcea să vadă prin binoclul lui, vulturi sau capre care stau pe vârfurile stâncilor muntoase. De asemenea, vrea să observe delfinii dansând în jurul vaporului, balenele, dar și papagalii gălăgioși care se ”ceartă” în copaci.

Natura prin binoclu

Ce poți răspunde provocărilor de acest fel venite din partea unui mic explorator? Doar că ne trebuie puțină răbdare până se va putea călători. Bineînțeles, aceeași nerăbdare cu care aștept și eu!
Natura prin binoclu
Până atunci, o mini-excursie sau o partidă de pescuit, ar putea fi mai ușor de realizat. Important este să petrecem timp împreună desfășurând activități în natură care ajută copiii, chiar și pe noi.

În concluzie: binoclul a devenit cel mai drag și nelipsit instrument din aventurile micului nostru iubitor de natură. Prin urmare, s-a demonstrat că, binoclul este cel mai potrivit cadou pentru copiii care adoră activitățile în aer liber.

Pentru copiii voștri sau cei din familie, care sunt activitățile preferate? Care este opinia voastră despre acest instrument dedicat copiilor care desfășoară activități în natură? Ați alege un binoclu pentru a-l oferi cadou copiilor? Aștept răspunsurile voastre în comentarii.

Până data viitoare, ajutați (-vă) copiii să descopere natura!

UniquebyMM