Politica de retur - Binoclu Copii
  1. Dreptul si termenul legal de retragere

1.1. Termenul exercitarii dreptului legal de retragere

In conformitate cu articolul 9 (1) din  Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Cumparatorul are la dispozitie un termen de 30 (treizeci) zile calendaristice de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produselor, pentru a-si exercita dreptul legal de retragere, fara a fi obligat sa-si motiveze decizia.

1.2. Modalitatile de exercitare a dreptului legal de retragere

Cumparatorul sau, dupa caz, destinatarul Comenzii, pentru a-si exercita dreptul de retragere, trebuie sa informeze expres HUNDRED PERCENT SRL la urmatoarele date de contact: HUNDRED PERCENT SRL, Braila, Str. Polona 6-8,  telefon: 0733987742,  e-mail: contact@binoclu-copii.ro, cu privire la decizia sa de a se retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail.

Cumparatorul, daca doreste sa returneze sau sa schimbe un produs , este rugat sa completeze formularul de shimb si retur pe care il gaseste AICI. In acest caz, HUNDRED PERCENT SRL ii va transmite fara intarziere prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient ca Cumparatorul sa trimita comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

1.3. Produsele exceptate de la exercitarea dreptului legal de retragere

In conformitate cu articolul 16 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, dreptul de retragere nu poate fi exercitat pentru Comenzile calendaristice care se refera la:

– furnizarea de bunuri care au fost desigilate dupa livrare, care nu mai pot fi returnate din motive de igiena sau protectie a sanatatii;

– furnizarea de bunuri confectionate potrivit specificatiilor consumatorului sau evident personalizate.

Prin urmare, Cumparatorul ia la cunostinta  faptul ca nu se va putea prevala de dreptul sau legal de retragere cu privire la produsele desigilate de el, a caror noua comercializare de catre HUNDRED PERCENT SRL ar putea prezenta riscuri din motive de igiena sau de protectie a sanatatii pentru consumatori.

1.4. Consecintele exercitarii dreptului legal de retragere

In situatia in care produsele pot face obiectul dreptului legal de retragere, Cumparatorul care isi exercita dreptul de retragere in conditiile prevazute de prezentul articol cu privire la termenele si modalitatile de returnare a produselor, va putea obtine rambursarea contravalorii produselor returnate. Cumparatorului sau destinatarului Comenzii care isi exercita dreptul legal de retragere in conditiile prevazute de prezentul articol cu privire la termenele si modalitatile de returnare a Produselor, i se vor rambursa toate sumele achitate catre HUNDRED PERCENT SRL cu titlu de plata pentru comanda cu privire la care s-a exercitat dreptul de retragere, cu exceptia costurilor livrarii, fara intarzieri nejustificate, si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data la care HUNDRED PERCENT SRL intra in posesia produselor returnate. In temeiul art. 13 (2) din  Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Consumatorul intelege si isi da in mod expres consimtamantul ca rambursarea sumelor sa se efectueze exclusiv prin transfer bancar, sens in care se obliga sa furnizeze HUNDRED PERCENT SRL datele unui cont bancar pentru transferul sumelor. In orice caz, Consumatorului nu i se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. Produsele returnate vor fi expediate de Cumparator catre HUNDRED PERCENT SRL prin orice serviciu postal sau de curierat care face livrarile la sediul HUNDRED PERCENT SRL. Cumparatorul este responsabil de plata transportului retur. Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

1.5. Cheltuieli

In conformitate cu articolul 14 (2) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, cheltuielile de returnare a produselor vor fi suportate de Cumparator. Prin exceptie, in cazurile de neconcordanta intre produsele livrate si Comanda cheltuielile de returnare vor fi suportate de HUNDRED PERCENT SRL.

  1. Dreptul si termenul contractual de retragere

2.1. Termenul de exercitare a dreptului contractual de retragere

Cumparatorul sau destinatarul Comenzii are la dispozitie, pentru returnarea produselor, 30 (treizeci) de zile calendaristice de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, a intrat in posesia fizica a produselor.

2.2. Modalitatile de exercitare a dreptului contractual de retragere

Modalitatile de exercitare a dreptului contractual de retragere sunt descrise  mai sus, la art. 1.2.

2.3. Produsele exceptate de la exercitarea dreptului contractual de retragere

Dreptul contractual de retragere nu poate fi exercitat pentru comenzi care se refera la:

– furnizarea de bunuri care au fost desigilate dupa livrare, care nu pot recomercializate, care nu mai pot fi returnate din motive de igiena sau protectie a sanatatii (de exemplu: produsele de ingrijire, de machiaj, etc).

– furnizarea de bunuri confectionate potrivit specificatiilor consumatorului sau evident personalizate.

Prin urmare, Cumparatorul ia la cunostinta  faptul ca nu se va putea prevala de dreptul sau contractual de retragere cu privire la produsele care indeplinesc conditiile de mai sus.

2.4. Consecintele exercitarii dreptului contractual de retragere

In situatia in care Produsele pot face obiectul dreptului contractual de retragere, Cumparatorului sau destinatarul Comenzii care isi exercita dreptul contractual de retragere in conditiile prevazute de prezentul articol cu privire la termenele si modalitatile de returnare a Produselor, i se vor rambursa toate sumele achitate HUNDRED PERCENT SRL cu titlu de plata pentru comanda cu privire la care s-a exercitat dreptul de retragere, inclusiv costurile livrarii. In temeiul art. 13(2) din  Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Consumatorul intelege si isi da in mod expres consimtamantul ca rambursarea sumelor sa se efectueze exclusiv prin transfer bancar, sens in care se obliga sa furnizeze HUNDRED PERCENT SRL datele unui cont bancar pentru transferul sumelor. In orice caz, Consumatorului nu i se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. HUNDRED PERCENT SRL are dreptul de a amana rambursarea pana la data la care primeste inapoi produsele sau pana la momentul la care Consumatorul ii va furniza dovada ca a trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata. Produsele returnate vor fi expediate de Cumparator catre HUNDRED PERCENT SRL. Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

2.5. Cheltuieli

In conformitate cu articolul 14 (2) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, cheltuielile de returnare a produselor vor fi suportate de Cumparator. Prin exceptie, in cazurile de neconcordanta intre produsele livrate si Comanda cheltuielile de returnare vor fi suportate de HUNDRED PERCENT SRL. De asemenea, HUNDRED PERCENT SRL va suporta cheltuielile de returnare a produselor in cazul in care livrarea initiala a fost efectuata prin curier, cu respectarea prevederilor art. 5.2.1. de mai sus.

  1. Modalitatile de exercitare a dreptului legal de retragere si a dreptului contractual de retragere

Cumparatorul sau, dupa caz, destinatarul Comenzii, pentru a-si exercita dreptul de retragere, trebuie sa informeze expres HUNDRED PERCENT SRL la urmatoarele date de contact: HUNDRED PERCENT SRL, Braila, Str. Polona 6-8,  telefon: 0733987742,  e-mail: contact[@]binoclu-copii.ro cu privire la decizia sa de a se retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail. Cumparatorul poate completa si transmite electronic de pe site-ul www.binoclu-copii.ro formularul standard de retragere pus la dispozitie sau orice alta declaratie neechivoca, folosirea formularului standard nefiind obligatorie. Daca insa Cumparatorul foloseste aceasta optiune, HUNDRED PERCENT SRL ii va transmite fara intarziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient ca Cumparatorul sa trimita comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

3.1. Dispozitii generale aplicabile returului produselor

Este obligatoriu ca produsele sa fie returnate catre HUNDRED PERCENT SRL intr-o stare care sa permita repunerea lor la vanzare (produse in stare perfecta, accesoriile, prospectele, etc) cel mai tarziu, dupa caz, in termen de  30 (treizeci) de zile calendaristice de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produselor.

Retururile de produse trimise dupa expirarea acestui termen nu sunt acceptate.

In plus,  impreuna cu produsele livrate, se va transmite numarul de comanda, prin formularul de schimb si de retur (care poate fi descarcat de AICI), semnat de Cumparator sau prin orice alta modalitate aleasa. Cumparatorul si destinatarul Comenzii, daca acesta difera de Cumparator, sunt informati despre faptul ca utilizarea formularului de schimb si de retur faciliteaza prelucrarea returului de catre HUNDRED PERCENT SRL. Cumparatorul sau destinatarul Comenzii, daca acesta difera de Cumparator, este asadar rugat sa utilizeze formularul.

In situatia in care Cumparatorul a beneficiat pe Site de o oferta speciala, care ii permitea, in anumite conditii, sa achizitioneze unul sau mai multe produse ofertate in schimbul Comenzii sale sau sa beneficieze fara cost suplimentar de diferite esantioane promotionale, se va considera ca prin exercitarea dreptului sau de retragere acesta din urma nu mai este eligibil pentru a beneficia de respectiva oferta sau de respectivele esantioane. Cumparatorul va trebui sa restituie produsul (produsele) pe care doreste sa il/le returneze doar impreuna cu esantioanele primite respectiv produsul (produsele) achizitionate la oferta in schimbul Comenzii produsului/produselor returnat(e), astfel incat HUNDRED PERCENT SRL sa poata da curs cererii sale de retragere.

3.2. Returnarea coletului  prin curier

Cumparatorul sau destinatarul Comenzii, care doreste sa-si exercite dreptul de retragere, legal sau contractual, returnand produsul / coletul prin curier, trebuie sa urmeze instructiunile urmatoare:

– trimiterea coletului cu confirmare de primire la sediul social HUNDRED PERCENT SRL, de unde s-a facut livrarea.

HUNDRED PERCENT SRL nu accepta coletele trimise la oricare alt punct de lucru sau adresa, chiar daca apartine HUNDRED PERCENT SRL. Astfel, retururile se pot trimite si prin Posta Romana doar daca livrarea se face la sediul social HUNDRED PERCENT SRL, nu la oficiul postal.

Atunci cand Cumparatorul/destinatarul Comenzii nu demonstreaza ca a predat efectiv produsul unui transportator conform celor de mai sus, toate riscurile legate de returnarea produsului sunt in sarcina Cumparatorului sau a destinatarului Comenzii.

🚚 Transport gratuit in EasyBox! Cadoul perfect pentru copilul tau: 3 Binocluri + 1 Gratis!
Trimite mesaj